Sesli Rehber,
Guide Player,

Dijital Müze

  • Amaç
  • İçerik
  • -İnteraktif Maketler
    -Statik Canlandırmalar
    -Projeksiyonlar
    -Bilgi Kiosklari
    -Sesli Tanıtım Sistemleri
    -Müze Yönetim Sistemleri
  • Yer ve Mekan Seçimi
  • Fuar ve Organizasyonlar
  • Referanslar
  • BURSA KENT MÜZESİ

    Bursa Kent Müzesi kapsamında; Bursa kentinin tarihi, coğrafi, kültürel, sosyal, ekonomik, ticari ve turistik yapısına ilişkin bilgi ve belgeler görsel sunum, obje ve animasyonlarla tanıtılacaktır. Müzede Bursa'da yaşamış altı Osmanlı padişahının balmumu heykelleri yer alacak, ayrıca kentin tomografik maketi ile ziyaretçiler Bursa surları ve külliyeler, hanlar, hamamlar, camiler gibi anıt eserler hakkında bilgi sahibi olacaklardır.

    Müzenin bodrum katında yer alacak olan Tarihi Esnaf Sokağı'nda; Bursa'nın geleneksel ticaret hayatı 'Arabacı, Nalbant, Saraç, Semerci, Yemenici, Bıçakçı, Bakırcı, Kalaycı, Tenekeci, Marangoz, Keçeci, Sepetçi, Şekerci, Kebapçı, İpek - Tekstil - Havlucu' özgün dekor ve canlandırmalarıyla tanıtılacaktır.

    Tüm katlardaki koridorlar geçici sergi mekanı olarak kullanılacak, böylece değişen temalar müzenin sürekli izlenen bir mekan olmasını sağlayacaktır.
    Sergileme mekanları haricinde müzenin zemin katında ziyaretçilerin dinlenebileceği bir kafeterya, hediyelik eşya satış birimi ile birinci katında ise araştırmacıların yararlanabileceği Bursa Belgeliği, küçük ölçekli bir kütüphane, periyodik okuma salonu, dia ve muitivizyon gösterileri ve küçük toplantıların yapılabileceği 51 kişilik bir çok amaçlı salon ve yönetim birimleri yer alacaktır.

    Müzenin giriş avlusunda yer alan anfi tiyatro, alanda konser, dinleti gibi etkinlikler yapılmasına olanak sağlayacak, ayrıca yine açık alanda yer alacak olan panolar ile dış mekanda da sergi düzenlemeleri yapılacaktır.
    Müze bütünündeki sergileme, ağırlıklı olarak üzerlerinde tanıtım metinleri, resimler ve foto blok canlandırmaların yer aldığı panolar ile yapılacaktır. Ayrıca bazı seksiyonlarda çeşitli maket, canlandırma, bilgisayar destekli bilgilendirme ve obje teşhiri de kullanılacaktır.

    Yaklaşık 600 m²'lik bir alanda kurulmuştur. 3 ayrı katta plazma ve 17” monitörler ile sunumlar verilmektedir. Ayrıca bir çok bölüm ve maket için 30sn ile 1 dk. Arasında sesli bilgilendirme mevcuttur. Sesler Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki dildedir.

    Turizm ve Tarih bölümleri için ise firmamız tarafından geliştirilen DMS (Digital Museum Systems) program ve donanımlarından biri kullanılmıştır. Böylece ziyaretçi ilgilendiği sunumu seçerek onunla ilgili ses ve görüntü bilgisine kendi dilinden gerçek zamanlı olarak ulaşabilmektedir.Görüntü oynatımı için ise DVD player kullanılmıştır.

    Monitörlerdeki sunuların sesleri ise seslendirme konusunda dünya pazarını elinde bulunduran Alman menşeli Sennheiser marka GuidePort Müze Seslendirme sistemi ile gerçekleştirilmiştir.

    Müzeye gelen ziyaretçiye giriş bankosunda giriş kaydı "Müze Giriş Kontrol Sistemi" programı ile yapıldıktan sonra, isteğe göre Türkçe veya İngilizce Ses Cihazı ve Kulaklık verilecektir. Ziyaretçi hangi monitörün önünde ise o sunuma ait sesi duyacaktır. Dolayısıyla sunumlara ait sesler birbirine karışmadan, her ziyaretçi için kendi dilinde dinlenecektir.

    Ziyaretçiler ister maketler olsun, isterse monitörler, hangisinin önünde iseler onunla ilgili sesi kulaklıktan duyacaklardır.

    Firmamız Bursa Kent Müzesi’ nin Müze sistemleri elektronik alt yapısını kurmuştur. Digital Museum Systems olarak adlandırdığımız bu sistemler Guide Port Ses Sistemi, Müze Ziyaretçi Yönetim Sistemi, İnteraktif ses ve görüntüleme sistemi dir.